Lillian og Karoline, awesome - å slite psykisk

å slite psykisk

Tanker // 16.01.2013 @ 02:04 // K o m m e n t a r e r (9)

Dette er på ingen måte for oppmerksomhet. Må bare få det ut, har ingen forventinger om sympati og "åstakkars deg." kommentarer. Vil bare ha dette oppklart.

Men det er jeg så lei av, hver eneste dag sliter jeg utrolig med tanker om døden, avstand, skolepress, savn og negative tanker, i tillegg til angst.. Jeg har en ekstrem angst for at alle de jeg er glad i skal forsvinne fra livet mitt. Tenk om mamma dør, tenk om vennene mine finner noen de liker bedre enn meg og vender meg ryggen, så jeg sitter der uten noen. Tenk om Christian dumper meg. Jeg er livredd. Sitter ofte hele natten og tenker på det, noen ganger så ille at jeg gråter meg i søvn. De menneskene jeg bryr meg mest om går ikke på skolen min, eller bor ikke i nærområdet mitt engang. Min aller bestevenninne bor 2 timer unna, og samme med kjæresten... Og når man bor så innesperret, og sitter å blir sliten av å ikke gjøre noenting så blir man kanskje litt... rar. Man har så mye tid til å tenke, noe som er bra en gang iblandt, men hele tiden? Tror neppe det er veldig bra. 

Søvnløse netter med angst, tårer og tanker er ikke veldig bra for skolen, det skal jeg love dere. Fraværet mitt er altfor høyt, det er et veldig høyt press å få gode karakterer, og å komme seg opp om morgenen. Og de dagene jeg klarer å komme meg på skolen hører jeg bare "skulker." "neijøss, er du her?" "har ikke sett deg på evigheter." "skjønner ikke at du har lov å være hjemme så mye." Jeg skulker ikke, jeg er ikke hjemme fordi jeg vil. Ser det er veldig lett å tro det, men jeg klarer rett og slett ikke å komme meg opp om når jeg har hatt en søvnløs natt. Noen netter er verre enn andre, og jeg har ikke lov til å være hjemme av mamma. Jeg låser meg inne på rommet, vil ikke at noen skal sitte å se på at jeg griner, tenker og er ekstremt sliten. Tror ikke det er et veldig interessant syn igrunn. Og de som slenger disse kommentarene er nok ikke klar over hvor mye det går inn på meg. Det er det samme som å kalle noen feit, for det gir meg enda mer å tenke på.. At de ikke aner hva jeg går gjennom psykisk, og da i tillegg slenger type dritt til meg, selvom de kanskje ikke mener det for å såre. 

I tillegg har jeg som alle andre dager hvor jeg ser meg selv i speilet, og føler for å grave meg ned der ingen kan se meg. For feit, bad hairday, vridd i tryne osv.. Alle har vell sånne dager, mens andre dager er jeg rimelig fornøyd med håret, magen og fjeset. Hvertfall bra nok til å vise meg offentlig. Mens nå i det siste har alt egentlig bare gått nedover, jeg har hatt en lang periode hvor å se meg i speilet er noe jeg helst unngår. Er drit lei av å aldri finne noe å ha på meg uten at jeg ser ut som en klovn, av at uansett hvor mye eller hvor lite sminke jeg har på er jeg like ekkel å se på, selvtilliten min er på bånn for tiden. Er så pissed og lei, så om noen kunne slått meg med ett kubein i hode så jeg gikk inn i en type skjønnhetskoma i fem måneder hadde det ikke gjort meg noe. Føler sterkt jeg trenger det! 

Sist, er jeg litt for lei av å fake et smil, og alltid si det går helt fint. Familie og venner har lenge mast på meg om det går bra, men NEI. Det går faktisk ikke så veldig bra, og tidligst ikveld fortalte jeg mamma alt om angsten, skolepresset, selvtilliten, av hvor lei jeg er av å bli kalt for en lat skulker når de ikke aner hvordan det er, hvor lei jeg er av at alle skal forvente at jeg skal bli den gamle meg! Jenta med toppkarakterer som aldri gjør noen feil. Å ligge å tenke på dette hver eneste natt gjør det ikke lett...Heldigvis forsto hun, så vi skal bestille en legetime til meg, sånn at jeg får enn slags "legeerklæring" på fraværet mitt.. For det er faktisk ikke barebare å aldri få sove, å sitte med sånne tanker og en type redsel hele døgnet. Å slite psykisk er minst like vondt som det å slite fysisk med vold, skading osv.


 

Såklart finnes det større problemer her i verden enn en tenåringsjente på 15 år som sliter psykisk. Folk sulter, og åtteåringer forsørger familiene sine, men jeg er så lei av at alt alltid skal være så perfekt og bra i alles liv. Så derfor skrev jeg dette innlegget, for det er garrantert fler som sliter med noe. Det vonde har like stor rett til å komme ut, som det gode har.. Er med hjertet i halsen jeg poster dette innlegget, å dele negative tanker er ofte tegn på å være oppmerksomhetssyk, men håper alle forstår hvorfor jeg postet dette. Like normalt å ha det litt under middels bra, enn å alltid ha det perfekt.

Nuss fra Lillian


  9 kommentarer på "å slite psykisk"

Karoline
åhh, jentami! serr, jeg elsker deg, og du fortjener så mye bedre enn å ha det sånn! er her for deg alltid og det veit du! sitter her med tårer, seriøst! <3<3<3
16.01.2013, 02:09
Nyhetsbloggen
Viktig og bra innlegg, og en bra blogg du har å! : )
16.01.2013, 05:06
URL: http://fortelldinhistorie2.blogg.no/
Silje Olida Midling Larsen
<3<3<3
16.01.2013, 07:51
URL: http://sooml.blogg.no/
Edel Victoria <3
Ingen fortjener å ha det sånn jentamii!!<3 Du er sterk som i det heletatt klarer å få ut følelsene dine her, for det er mange som sliter psykisk som ikke gjør det.. Jeg er så utrolig stolt av deg, ikke glem det! Og uansett hva alle andre sier, du er perfekt så lenge du er deg selv og ikke prøver å være noen andre <3 Vet jo selv hvordan det er å ha sånne tanker, og det vet du jo ;)

Selv om jeg bor 2 timer unna deg så er jeg alltid her for deg, og støtter deg uansett hva det er det kan du stole på!! :D<3

Kjempe glad i deg vettu <33
16.01.2013, 07:53
Alexander
<3 <3
16.01.2013, 07:55
Rebecca
elske bloggen din ! føler og har det helt likt !! ...
16.01.2013, 08:39
Synne
Jeg synes synd på deg! Ingen burde ha det slik! <3 Jeg er alltid her for deg om du trenger å snakke med meg, ikke glem det! Jeg savner deg skikkelig! Hvis du trenger en huske-tur til med meg, for å snakke så blir jeg gledelig med! Bare si ifra! <3
16.01.2013, 13:33
Ronja Andersen
Jeg syntes synd på deg vennen! Jeg vil ikke at du skal gå rund og være sånn :( Håper alt ordner seg for deg etter hvert. Husk det at du har en bra familie, gode venner og en herlig kjæreste som støtter deg i alt! Og aldri glem det at jeg er alltid her for deg, uansett når det måtte være stiller jeg opp <3 stay strog jenta mii
16.01.2013, 16:31
URL: http://ronjaandersen.blogg.no
wontgiveup
Heisann!

Vil først si at du har vært flink til å sette ord på hvordan du har det, og ikke minst tøff som tørr å skrive om det, for det er ikke lett..

Leser at du har fortalt det til moren din, stort steg! Det er så utrolig viktig å ikke sitte aleine med problemene sine. =)

Har slitt sjøl, så veit det er viktig å prate med noen man stoler på om det =)
19.01.2013, 22:36
URL: http://wontgiveup.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?


lillian og karoline, 14 og 15 år, valdres
born to be awesome

arkiv


Januar 2013
Desember 2012

kategorier


Alt mulig
Blogg
Hverdag
Innkjøp
Inspirasjon
MeMyselfandI
Meninger
Søte tips
Tanker


Designet er laget av mne , men redigert av oss
hits